Kasteel Kiafa

03-05  Inmiddels alweer over de helft van de vakantie !! Hoewel we al we flink veel gezien en beleefd hebben, blijft de adrenaline kriebelen en zoeken we verder naar avontuur !!  Harry had gelezen dat achter Igoumenitsa een mooi natuurgebied zou zijn en dat bleek te kloppen. We kwamen uit in het gebied “Drepanos”. Aan de ene kant ligt de zee waar de krabbetjes zich overal aan het ingraven zijn in het zand. We treffen daar een enorm blije Griek die het voor elkaar heeft gekregen zijn hond voor het eerst in het zeewater te krijgen. Helemaal uit zijn dak roept hij Bravo, bravo !!! 

Aan de andere kant van de weg vind je een moerassig gebied waar verspreid grote exotisch hoge grassen staan. Daartussen lopen en liggen grote koeien te relaxen met kleine zilverreigers. Ook vind je hier vogellaars want er zijn veel exotische vogels te zien o.a. Flamingo’s, kleine sterntjes, witte ibissen etc. 

Vandaag hebben we de bergschoenen weer aangetrokken want we gaan een poging doen om een gigantisch kasteel bovenaan de top van een berg te bereiken. Het gaat om een kasteel gebouwd tijdens de Ottomaanse heerschappij door Ali Pasha (* ja dezelfde lulhannes) in 1803. Ondanks de aardbeving in dit gebied in 2020 is het heel goed bewaard gebleven. Onderweg  moeten we nog over een gammele brug en komen dan in het “Souli “gebied. Dat betekent heel veel bouwvallige boerderijtjes, loslopende geiten, schapen en koeien die nergens bang voor zijn. Overal hoor je KLING KLANG KLONK galmen tussen de bergen van de bellen om hun nek. Onderaan het begin van het pad staat een eeuwenoude holle boom . Aangezien er geen weg naar het kasteel loopt moeten we een geitepad volgen om boven te komen. Dus als getrainde berggeiten klimmen we naar boven. En lukt het ons om de top te bereiken zonder tegengehouden te worden door honden, een probleem waar andere bezoekers wel tegenaan liepen. We hebben een plek gezocht om over de muur te klimmen om op het terrein  van het kasteel te komen en zelfs daar stikt het van de koeienflatsen, mijn god, hoe komen die beesten daar ?? Het bouwsel is gigantisch groot met de meest fantastische uitzichten. Siga siga weer terug zonder kleerscheuren. Aangekomen bij de auto begint het te regenen, het wordt donker en de wolken pakken zich samen. Over goede timing gesproken..  

Laat een reactie achter