laatste blog Griekenland

Nog 1 laatste keer de fietsen gepakt op deze warme dag en heerlijk getoerd. Omringd door vlinders door het gebied van Drepanos. Hier en daar hebben de Grieken sporttoestellen geplaatst waar je gratis gebruik van kan maken. Dat zouden ze in Nederland ook moeten doen, alleen heb je kans dat alles dan vernield word… Overal boertjes op trekkertjes die hun hand opsteken en fruitbomen. Sommige stukken land zijn afgebakend met een schedel. Na een poosje fietsen komen we onverwacht uit bij de grote stuwdam vlakbij Gitana, waar we in het begin van de vakantie nog hebben gereden met de auto. Onze laatste avond willen we doorbrengen bij Sakis. Als we aankomen staan er al mensen in een rij wachtend op een tafeltje. Het restaurant ernaast is nog leeg, of dat nu aan de kok ligt ? We weten het niet maar de beste man krijgt maar geen gasten aan zijn tafels, hoe enthousiast hij ook zijn best doet. Hij ziet er zwaar gefrusteerd uit en ik voel met hem mee..  Wij krijgen een glaasje ouzo tot er een tafeltje vrijkomt. Na afloop krijgen we nog een flesje wijn als afscheid mee naar huis en we schudden elkaar hartelijk de hand.

De allerlaatste dag …. spullen inpakken en het huisje uitsoppen voor zover dat gaat. We nemen afscheid van Sylvia en laten een lekker flesje wijn voor ze achter in het huisje. Dan rijden we naar Igoumenitsa. Rond 22.00 uur melden bij de terminal. Nog een laatste foto van Igoumenitsa bij ondergaande zon Het schip komt pas om 24.00 uur !   en daarna moeten alle vrachtauto’s en personenwagens er nog af. Het is een chaos. Inladen begint rond een uur of 1.00. Wij worden door een ongelofelijke hork van een Italiaan al schreeuwend naar een plek gemanouvreerd tussen allemaal grote vrachtauto’s. Het schip vertrekt pas rond 2.45 uur…   Dan naar de cabine om te proberen te slapen in je kleine cabinebedje. S’morgens wordt er om half 9 met een HI-DE-HI stem omgeroepen dat je de cabine moet verlaten. 5 minuten later trekt iemand van het personeel gewoon je deur open dat je pleite moet… sta je daar in je ondergoed…   Als makke schapen allemaal naar de ontbijtzaal. Daarna staan we tussen de ronkende vrachtauto’s onder in het dek te wachten tot we eruit mogen UCHE KUCHE UCHE  en daar komt ook die kut Italiaan weer aan. Blij dat we er eindelijk af kunnen !! 

Nu flink doorkachelen en meters maken. Er zijn veel wegopbrekingen in Italie. Uiteindelijk willen we de tolweg verlaten om slaapplek te vinden. Het apparaat vreet Harry zijn pas op en Harry staat te godveren tegen het apparaat dat het een lieve lust is. En het werkt. Eerst B&B. Wat ziet het er gaaf uit, heel landelijk, het lijkt een grote boerderij..  maar helaas de gastvrouw heeft Covid en laat geen gasten toe, op naar de 2e optie. Over een hobbeldebobbel weg komen we aan bij een 2e boerderij. Maar helaas, deze is vol  !  3 maal is scheepsrecht dus bij de derde is nog wel plek. We bevinden ons in B&B San Pietro in Vincolo waar we ook heerlijk eten bij een Italiaans restaurantje waar een vrouw binnenkomt met een prachtige Marimekko jurk aan die er van dichtbij bijzonder doorgerookt uitziet IIEEWW. S nachts een goed bed en s’morgens een lekker ontbijtje met verse kersen. Gaan we weer..  We moeten richting de Brennerpas. Maar dan…   File !!  Er zit geen beweging in. Het blijkt te gaan om een wegblokkade van vrachtwagenchauffeurs, die erom bekend staan vaker aktie te voeren. Hebben wij dat ? Het gaat door over een lengte van zo’n 150 km !!  Als we eindelijk weer normaal kunnen rijden belanden we later in een andere file door een ongeluk. Van de regen in de drup zeg maar….  Echt een vervelende dag ..   Op zoek naar een slaapplek..  de eerste optie is geschlossen, bij de tweede kunnen we wel naar binnen, om ons heen de grijze haren brigade en iedereen kijkt ons aan met een blik van Wass mussen Sie den hier ??  En wordt gemeld dat ze vol zitten…  (ik weet niet of we ze moeten geloven…   ) dus bij de 3e is het weer bingo ! Een gezellige Duitser (ja, der Gibt’s)  heeft plek. We zijn bij Hotel Pension Zum Gock’l in Allershausen . Ook daar goed gegeten en goed geslapen. Und wir fahren weiter.  Het laatste saaie stuk door Duitsland. En wat zijn de prijzen aan de snelweg van de Diesel ( ja € 2,30 per liter !) en koffie ( 4€ per kopje ) toiletbezoekje 0, 70 €  belachelijk duur !!!  Als Nederlander schrik je daar toch van ! Hier ook weer de nodige wegopbrekingen maar dat is bekend van Duitsland in deze periode. Maar we zijn inmiddels weer terug in Nederland en met een warm gevoel mogen we terugkijken op een bijzondere tijd in Griekenland. Dank aan iedereen die mijn blog een beetje heeft bijgehouden, het was enorm leuk om te doen! En hoe kan het ook anders, het regent en is 13 graden brrrr.  

Laat een reactie achter