laatste lootjes

Op naar het laatste stuk van Bari naar Brindisi. Om 11.00 uur melden bij de Grimaldi Lines veerboot. 

Op zo’n 60 km van Bari zien we verspreid in het land ronde stenen koepeltjes (lijkt op een bijenkorf) Deze worden ” Trulli “genoemd en sommige dateren uit de 14e eeuw. De provincie Puglia staat erom bekend, vooral de plaats Alderobello. De foto is geleend van Google, zulke mooie staan hier niet in het landschap. Nog verder naar het zuiden zien we meer olijfbomen en links duinlandschappen. mooie palmen, cactusstruiken, velden met artisjokken, leuk om hier te rijden. Eenmaal aangekomen in Brindisi veel armoedige buitenwijken, hoge flats (varkenshokken) Antennes en schotels. Om 10.00 uur komen we aan bij de terminal.

Wat een troosteloze bedoening. Er staan wat zigeuners zonder tanden die kermisprul en merkkleding (!) aan de man proberen te brengen. Veel wazige figuren, voornamelijk oost europeanen, vrachtwagenchauffeurs. Net als het weer (grijs en het regent) is de terminal ook een grijs oud gebouw.

Inchecken is best spannend. We moeten met de bus een paar smalle stijle hellingen op manouvreren  want we worden bovenin naar het dek gestuurd. Aan boord helaas geen WiFi. De vaartijd is maar liefst 9 uur ! Harry haalt opeens een kwartet van Fokke en Sukke uit zn hoge hoedWe liggen slap van het lachen en om ons heen zure gezichten waardoor je nog harder moet lachen. De vrachtwagenchauffeurs worden steeds luidruchtiger, ze kennen mekaar en de tassen met drank komen op tafel. Gelukkig zijn er meer verdiepingen zoals ook een Loungeruimte waar mensen liggen te meuren. Als de veerboot is aangemeerd moeten eerst alle trucks van boord. Dat zijn er zo’n 100 (geen grap !) en er moeten er veel achteruit van de boot af. Wel spectaculair om te zien ! Ware stuurmanskunst ! We staan op het bovendek en mogen er als een van de laatste af. 

 Marilia (onze gastvrouw van Airbnb) heeft ons een routebeschrijving gemaild want het adres heeft niet echt een straatnaam of huisnummer en we komen daar na een half uur rijden aan rond 0.30 uur. De studio is klein maar knus en vooralsnog lijkt alles te werken. Het is wel koud ! 

Morgen zien we verder, eerst slapen.  

Laat een reactie achter