Naar Parga

Gisteravond heerlijk traditioneel Grieks gegeten en een flinke hoeveelheid rode wijn en Ouzo genuttigd, deze enthousiaste man bleef maar bijschenken..maar ik kan niet zeggen dat we er een houten kop aan over hebben gehouden.. .   Vanuit onze accomodatie zijn er 2 manieren om naar Parga te komen. Een is gewoon langs de grote weg en de ander is oversteken en het pad in de bergen volgen. Vandaag kozen we het pad. Het is eindelijk mooi weer geworden, een strakblauwe lucht, een graad of 22 en wat wind. Zoals het er nu uitziet houden we dit de komende dagen. Onderweg komen we een flinke schildpad tegen (Alfred 3) die lekker aan het knagen is aan een blad. Als hij ons in de smiezen krijgt gaat hij of zij er huffend en puffend vandoor. Tussen de bomen door kunnen we af en toe het strand van Lychnos (“ons strand”) zien liggen.

Op het hoogste punt van de berg staat een zendmast en vanaf daar is het stap voor stap naar beneden. Achter een paar olijfbomen duikt er een lief wit kerkje op en de deur is open. Binnen kun je een kaarsje aansteken. Ik steek er 2 op voor mijn vader en moeder en pink een traantje weg. Het is zo mooi dat de Grieken op de meest onverwachte en mooie plekjes een kerkje of gedenkteken neer hebben gezet. Vanaf dit punt is het uitzicht op Parga en de zee geweldig ! Een stukje bergafwaarts komen we nog een klein kerkje tegen, de rest van het pad is nogal slecht maar gelukkig gaat alles nu bergafwaarts. We worden omringd door olijfbomen, sinaasappel en citroenboomgaarden en talloos veel vlinders. Na ongeveer een uur komen we aan in Parga en zoeken een plekje aan de boulevard. Naast ons zit een Griek met zijn zoon van een jaar of 12. Zijn hele kop zit onder de Nutella. Hij zit zichtbaar te genieten van een knoepert van een vierkante wafel gevuld met Nutella en een soort van room. Het is tenslotte Pasen ! 

De toeristenstroom begint nu aardig op gang te komen en zeg nu zelf..  wat is er nu leuker dan aan de boulevard zitten en lekker mensen kijken.. Later genieten we nog van een heerlijke lunch in een goed restaurant met “eigen” wijn

Op de terugweg kunnen we merken dat de Grieken vandaag uitbundig het Paasfeest vieren. Hier en daar klinkt vrolijke muziek uit de huizen en draait er een lam aan het spit en af en toe wordt er vuurwerk afgestoken.

Als we weer thuis zijn wordt er aan de deur geklopt.. Het is onze gastvrouw met 2 traditionele paaskoeken en 2 paaseieren. Hoe leuk is dat ? 

Laat een reactie achter