Op zoek naar de “De afgrond van Stychros”

20-04   

Gisteren hebben we een geweldig grote amfora gekocht bij een lokale pottenboer. Hij weegt een kilo of 80 dus Harry heeft hem hier thuis maar even in de tuin gezet want met dat apparaat achterin klimt de bus lang zo snel de heuvel niet op… 

Harry had ergens onderweg een bord gespot met grot van Stychros. Een grot hadden we nog niet afgestreept deze vakantie dus moesten we dat maar even checken. Het weer zat mee, het was droog en af en toe piepte er een zonnetje door de wolken. De google trol was natuurlijk ook mee en na een paar keer verkeerde weggetjes zaten we op het goede pad. Uiteindelijk werd het pad zo slecht begaanbaar dat we besloten de auto te parkeren en het laatste stuk te gaan lopen.

24 minuten zei de trol. Okee makkie dachten we. Wel stond er nergens een bord maar soms vind je dan juist de mooiste plekjes. Onderweg werd het pad gestremd door een soort van hefboom maar daar klommen we met gemak overheen. Later werd het pad weer gestremd met takken en boomstronken, ook daar klommen we zo overheen. Na zo’n drie kwartier lopen toch de trol even raadplegen,  die zei nog 6 minuten maar er was nog niets te zien. De 6 minuten duurden maar en uiteindelijk keek Harry op zn telefoon en zouden we een zijpad gemist moeten hebben… ? 

wij weer terug maar op de bewuste plek was geen zijpad te bekennen..  daar sta je dan met je goeie gedrag.. Harry gaat een bericht naar Google Maps sturen dat het niet aardig is om toeristen met een kluitje in het riet te sturen, er zaten likkebaardend mooie foto’s bij…

Gelukkig was de weg ernaartoe wel mooi, bezaaid met bloemen en vergezichten en vergezeld van een heleboel vlindertjes waarvan 1 blauwtje steeds bij me bleef en op mijn hand kwam zitten (foto) . Dus bij deze wat bloemen en bomen van onderweg.

Laat een reactie achter