riding, riding, riding…..

Bij de grens met Zwitserland kopen we een autobahn vignet. Verassend genoeg is dat goedkoper dan bij de ANWB. We gaan richting Luzern (A3)  een aantal tunnels verder komen we al borden Lugano tegen. Maar dan…  er is een ongeluk met dodelijke afloop gebeurd bij de San Bernardinotunnel, de tunnel waar wij doorheen moeten sluit daarop aan.  Het duurt bijna 3 uur !! voordat we weer kunnen gaan rijden. Intussen kunnen we niets anders doen dan naar de besneeuwde bergen kijken.. 

In deze omgeving staan overal Maretak bomen ook wel heksenbezem genoemd. Verder plukjes Schotse hooglanders hier en daar, beekjes kabbelen over grote keien, hoge besneeuwde bergen en kleine dorpjes in het dal. Jodelahiti…

Als we Italie inrijden moeten we eerst door een aantal tunnels die vergeleken met Zwitserland heel slecht onderhouden zijn, dwz weinig tot geen verlichting, bijna geen brandblussers of vluchtroutes aangegeven. 

Gelukkig is het gestopt met regenen en sneeuwen. In tegenstelling tot Zwitserland is het landschap hier vlak net Nederland en het valt op dat de bomen al beginnen te bloeien. 

We gaan overnachten bij een Ibis hotel in Lainate, een voorstad van Milano. Rond 5 uur smorgens worden we wakker van een stel in de kamer naast ons die tamelijk luidruchtig doen wat de konijnen veel doen. Overigens geld hier nog steeds een mondkapjesplicht.

Laat een reactie achter